Var ska du ha fototapet?

Har du funderat på var du skulle kunna köpa fototapet online? Det kan verka som att fototapeten enbart är till för vardagsrummet men så är det inte. Modern tapet med bilder är gjorda av material som klarar en hel del. Du kan till exempel ha tapeten i köket utan att oroa dig för att den ska bli förstörd av matspill.

Fototapet i sovrum

I ett sovrum är det ljuvligt att ha fototapet. Tänk dig att vakna varje morgon till en solig dag där de gröna löven låter dig ana en blå himmel ovanför. Det här kan du få om du låter rullgardinen vara neddragen och har fototapen med detta motiv på väggen bakom din sänggavel.

I sovrummet är det skönt med fototapeter som har lugna motiv. Det bör vara färger som hjälper dig att känna dig lugn och full av ro. Naturmotiv brukar passa mycket bra i sovrum.

Bilder på barnens vägg

Det finns också fototapeter som är särskilt lämpade för barnens rum. De kan ha fantasifulla motiv som stimulerar till mer lek. När du ska välja tapet med foto till barnens rum bör du alltid kontrollera att de också tycker att den är fin.

Det är lätt att bli alldeles förälskad i ett motiv för barn och skaffa det omedelbart. Men när fototapeten väl är på väggen kan det vara så att barnen inte håller med om att den var så fin. De kanske till och med säger att den är barnslig! Välj alltså fototapet till barnens rum i samråd med de som bor i rummet.

Badrum och toalett

Det här är också platser där det kan vara kul med en fototapet. Kanske vill du ha något på dörren. Om det inte finns något fönster kan du smycka en vägg med fantastisk utsikt. Du kan förklara för gäster som vill låna toaletten att det är rummet med hemmets finaste utsikt!