Hur involverad ska du vara i en filmproduktion?

Kanske vill du lämna din reklamfilm till experterna. Det är många som tycker att det är bäst att göra på det viset. Men det går också bra att vara involverad. Och faktum är att du kanske bör vara lite mer involverad än du först tänkt för att det ska bli en lyckad filmproduktion. Betänk följande…

En filmproduktion kräver kunskap om ditt företag

När du ger ett uppdrag hos produktionsbolag är det viktigt att vara involverad. När en filmproduktion behöver gå på djupet med vilka ni är måste produktionsbolaget få den kunskapen. Det kan till exempel handla om en film som ska utbilda. Här ska det till ett ordentligt engagemang från start för att slutresultatet ska bli bra.

Få en pitch

En pitch är samma sak som en idé. Du ska få en pitch av bolaget som ska hjälpa dig med filmproduktionen. Här kan du hålla ett öga på hur de presenterar pitchen. Om du känner att du blir medryckt och engagerad är det bra. 

Det här betyder inte att du måste komma med en massa ändringar på förslaget. Men det är klart att du kan vara involverad. Din reaktion på pitchen kan vara en stor hjälp för produktionsbolaget att gå vidare och få till ett riktigt bra manus.

Var med i manusarbetet

Innan manusarbetet kan påbörjas måste produktionsbolaget vara väl insatta i ditt företag. När de väl kommer igång med manus för din filmproduktion är det en fördel som du kan vara med på ett hörn.

Det är viktigt att du ser på den story som växer fram och att du kommer med kommentarer innan filmen börjar spelas in. Ställ frågor och be om ändringar innan manus är klart. Det kostar mycket mer att göra ändringar när filmen väl är inspelad.