Artiklar

En kvinnas bästa vän

Äntligen hände det, det som jag väntat på sedan jag var 13 år och prästen som konfirmerade mig sa att jag snart skulle bli en kvinna. Jag har blivit friad till!

Men innan jag berättar om stunden som fick mina tårar att forsa utmed mina pluffsiga kinder måste jag backa bandet och färglägga händelsen som jag aldrig kommer glömma. I 10 år har jag och Mats delat ett band som få någonsin kommer få möjlighet att uppleva. En kärlek som är det starkaste som finns. Han är stenen i mitt liv, den jag ser upp till och den som guidar mig när allt känns svårt och världen stor.

Mats visste att ringen var en viktig del i vårt kommande äktenskap och gjorde en grundlig kontroll på Internet innan han botaniserade Kiviks juvelaffärer. Han hade förstått att kvaliteten är viktigare i en diamant än storlek (inte bara när det kommer till diamanter, hihi) och han hade också förstått att klarhet, eller clearity är det viktigaste.

Efter att ha pantat tre rolex-klockor som han hittat begav sig Mats ut på stan i sylvester-hatt och foppatofflor. Det är smart med sylvester om det börjar regna! I första butiken hittade en en diamant på 0,25 karat och klarheten SI2 (Slightly Included 2). Det är en perfekt diamant säger Mats och jag tror på allt han säger.

Färgen på diamanten har en brun toning – perfekt match till mina ögon tycker han och hur kan man inte älska en man som har ett sådant öga för detaljer. En anledning till att vi passar ihop så bra är vår åldersskillnad. Mats kan verkligen allt om livet och det är tack vare honom som jag också har så bra koll. Till exempel lärde han mig att den näst viktigaste saken hos en diamant är dess färg. Din diamant bör uppfattas som vit eller färglös med blotta ögat. Om den inte är brun såklart 😉

Att Mats fyller 65 nästa år är det bästa som kan hända mig. Då kommer han kunna pensionera sig från präst-jobbet och jag kan spendera varje dag med honom som nyförlovad 28-åring. Tänk att man får vara såhär glad.

Var ska du ha fototapet?

Har du funderat på var du skulle kunna köpa fototapet online? Det kan verka som att fototapeten enbart är till för vardagsrummet men så är det inte. Modern tapet med bilder är gjorda av material som klarar en hel del. Du kan till exempel ha tapeten i köket utan att oroa dig för att den ska bli förstörd av matspill.

Fototapet i sovrum

I ett sovrum är det ljuvligt att ha fototapet. Tänk dig att vakna varje morgon till en solig dag där de gröna löven låter dig ana en blå himmel ovanför. Det här kan du få om du låter rullgardinen vara neddragen och har fototapen med detta motiv på väggen bakom din sänggavel.

I sovrummet är det skönt med fototapeter som har lugna motiv. Det bör vara färger som hjälper dig att känna dig lugn och full av ro. Naturmotiv brukar passa mycket bra i sovrum.

Bilder på barnens vägg

Det finns också fototapeter som är särskilt lämpade för barnens rum. De kan ha fantasifulla motiv som stimulerar till mer lek. När du ska välja tapet med foto till barnens rum bör du alltid kontrollera att de också tycker att den är fin.

Det är lätt att bli alldeles förälskad i ett motiv för barn och skaffa det omedelbart. Men när fototapeten väl är på väggen kan det vara så att barnen inte håller med om att den var så fin. De kanske till och med säger att den är barnslig! Välj alltså fototapet till barnens rum i samråd med de som bor i rummet.

Badrum och toalett

Det här är också platser där det kan vara kul med en fototapet. Kanske vill du ha något på dörren. Om det inte finns något fönster kan du smycka en vägg med fantastisk utsikt. Du kan förklara för gäster som vill låna toaletten att det är rummet med hemmets finaste utsikt!

Hur involverad ska du vara i en filmproduktion?

Kanske vill du lämna din reklamfilm till experterna. Det är många som tycker att det är bäst att göra på det viset. Men det går också bra att vara involverad. Och faktum är att du kanske bör vara lite mer involverad än du först tänkt för att det ska bli en lyckad filmproduktion. Betänk följande…

En filmproduktion kräver kunskap om ditt företag

När du ger ett uppdrag hos produktionsbolag är det viktigt att vara involverad. När en filmproduktion behöver gå på djupet med vilka ni är måste produktionsbolaget få den kunskapen. Det kan till exempel handla om en film som ska utbilda. Här ska det till ett ordentligt engagemang från start för att slutresultatet ska bli bra.

Få en pitch

En pitch är samma sak som en idé. Du ska få en pitch av bolaget som ska hjälpa dig med filmproduktionen. Här kan du hålla ett öga på hur de presenterar pitchen. Om du känner att du blir medryckt och engagerad är det bra. 

Det här betyder inte att du måste komma med en massa ändringar på förslaget. Men det är klart att du kan vara involverad. Din reaktion på pitchen kan vara en stor hjälp för produktionsbolaget att gå vidare och få till ett riktigt bra manus.

Var med i manusarbetet

Innan manusarbetet kan påbörjas måste produktionsbolaget vara väl insatta i ditt företag. När de väl kommer igång med manus för din filmproduktion är det en fördel som du kan vara med på ett hörn.

Det är viktigt att du ser på den story som växer fram och att du kommer med kommentarer innan filmen börjar spelas in. Ställ frågor och be om ändringar innan manus är klart. Det kostar mycket mer att göra ändringar när filmen väl är inspelad.

Vad kostar finare armband?

Det finns fina armband som inte kostar mer än någon hundralapp och andra finfina armband som kostar flera tusen kronor. Hur ska du veta vilken budget du behöver för ett nytt smycke till dig själv eller till en vän?

Som tur är finns det många utmärkta val för dig online. Du kan hitta något som är unikt men som ändå har ett vettigt pris. Nuförtiden satsar duktiga smyckesdesigners på en rad olika material. Det är något som påverkar priset på ett positivt sätt.

Dyra armband är en investering

Men du kan inte stirra dig blind på priset. Det är viktigt att komma ihåg att det finns en god anledning till varför vissa smycken är dyrare än andra. Det kan ju till exempel vara så att de inkluderar ädla material och stenar. Då är smycket en investering för framtiden och det kommer med säkerhet skickas vidare till barn och barnbarn.

Det finns också armbandsmodeller som är gjorda av billigare material men som ändå kostar mer. Det kan bero på att de har formats av en känd designer. Armbandet kanske bara finns i några få kopior. Då handlar det om en form av konst och det får du betala för

Passa på att handla när det blir rea

Om du är klok passar du på att köpa dina smycken online då det blir rea. Håll koll på den butik som du tycker om. Be om att få nyhetsbrev. Då får du veta när det blir dags för särskilda priser. Du kan ju ha lite framförhållning. Även om det är några månader kvar till studenten kan du skaffa det fina armbandet då det blir rea efter jul. Då kan du få ett dyrt smycke till ett mycket bättre pris!

När börjar vi med vinterjackor?

En del har som vana att börja med vinterjackor på mitten av oktober. Andra väntar kanske lite längre. Det finns ingen gyllene regel för när du ska börja. Om det är kallt utomhus i september kan det vara dags att plocka fram jackan som ser till att du inte fryser.

För många är det ändå bäst att välja plagg utifrån temperatur. När vintern kommer tidigt behöver du inte trotsa den genom att fortsatt bära din jackor och kappor. Bättre att vara varm och torr än att insistera att det minsann inte är dags för vinterjackan!

Säsongen för vinterjackor kommer igång

När temperaturen börjar närma sig nollan är det dags för vinterjackor. Det kan kännas kyligt på morgonen även de dagar då temperaturen ligger mellan 5 och 10 grader. Då kanske du som förälder vill skicka barnet i en dunjacka på morgonen. Men den kommer att vara alldeles för varm mot eftermiddagen. Särskilt när solen skiner.

En god riktlinje är att klä sig i vinterjackorna när temperaturen ligger nära noll från morgon till kväll. Då vet du med säkerhet att kylan inte bara är en upplevelse på morgonkvisten. Om det är lite kyligare går det ju att klä sig i en varmare tröja under den vanliga jackan. Det räcker långt när det fortfarande är tidig höst i Sverige.

När det blåser

Men nu är det inte alltid så enkelt att du kan gå på temperaturen. Om det blåser kan det ju kännas som nollgradigt trots att det inte är det. Som vuxen vet du att det är viktigt att hålla värmen. Du kan ta på dig en tjockare jacka trots att årstiden fortfarande är sommar.

För barn gäller det att hålla lite mer koll på vad de går ut i. De kan inte alltid själva avgöra vad som kommer att behövas på morgonen. Med en god dialog kommer vinterjackor på även då det inte borde behövas för att solen skiner.

Parfym i kroppsprodukter

Dofter som är populära återfinns i många olika typer av kroppsprodukter. Det är inte ovanligt att man vill förstärka effekten av en parfym genom att använda kroppskräm med samma doft. På samma sätt så kan det bli aktuellt med deodorant och andra produkter som har parfymens unika doft.

Kräm är inte parfym

Men det är viktigt att förstå skillnaderna mellan en kräm och en parfym. Det kan ju framstå som att man lika gärna kan använda en kräm som är billigare än parfymen. Krämen används på stora delar av kroppen och ger mer doft.

Men det tar inte så lång tid innan krämens doft bleknar. Parfymens styrka ligger ju i att den kan hålla många timmar efter applikation. Dessutom så behöver man inte få en så intensiv doft med parfymen. En mindre andel doft kan räcka hela dagen.

Hudprodukten är till för mer än doft

Men krämen är ju inte bara till för att dofta gott. Tanken med kroppsprodukter är ju att de på olika sätt ska bidra till en bättre hälsa och till skönhet. En deodorant kan dofta som din favoritparfym samtidigt som den motverkar svettlukt. Det är en lyckad kombination.

När du väljer kroppsprodukter för att matcha med den doft du helst bär så får du inte missa vad de är till för. Om en hudkräm inte är så bra så är det antagligen bättre för dig med en annan lösning. Parfymdoften kan du ju alltid få med din parfym.

Men när du finner en kroppsprodukt som är riktigt bra för din hud eller hår och som doftar precis rätt så är det en fullträff. Med rätt applikation så kommer hudprodukten att komplimentera parfymen på ett alldeles utmärkt sätt. Köp parfym online så sparar du tid också.

4 vanliga frågor om löshår

Idag är det många som drar nytta av tekniken som gör det möjligt att förlänga håret med det som kallas för extensions, eller hårförlängning på svenska. Med löshår går det att ordna med drömfrisyren långt innan det egna håret räcker till den. Här är 4 vanliga frågor om hårförlängningar.

  1. Hur länge räcker löshår?

Löshår fästs i ditt eget hår och ditt eget hår växer och faller till sist av. Det är något som påverkar löshåret. Det blir tunnare i och med att hårstrån faller ur. Men det finns också anledning till att plocka ut löshåret innan det faller ut av sig själv. Du bör ta ut och uppdatera inom 8 veckor efter insättning, kanske tidigare, kanske senare beroende på den typ du väljer.

  • Kommer hårförlängningar skada mitt hår?

Allt som du utsätter ditt hår för kan skada det. Så även löshår. Men om du lär dig hur du ska sköta om dina extensions kan de bli skonsammare för ditt hår. Tänk till exempel på vilken typ av kudde du sover på. Ett mjukare örngott som leder till mindre friktion kan skydda ditt hår!

  • Går det att färga löshåret?

När det handlar om verkligt hår är det vanligtvis så att det i början var mörkt och sedan har blekts. På grund av detta är det inte alltid särskilt lyckat att färga håret igen då det kan slitas av detta. Det är bättre att sätta in löshåret som redan har rätt färgnyans från start.

  • Vad är skillnaden mellan verkligt hår och syntetiskt löshår?

Skillnaden ligger i utseendet. Äkta hår ser äkta ut av flera skäl. Det rör sig annorlunda än det som är syntetiskt. Dessutom kan du inte applicera värme på samma sätt på syntetiskt hår som på äkta hår. Det får betydelse om du till exempel vill locka ditt löshår eller tvärtom får det rakt med tång. Men det finns syntetiskt hår som klarar värme fast det kommer aldrig att se lika äkta ut som verkligt hår gör.

Hur vet du om du behöver hemstädning

Det kanske är stökigt i ditt hem men inte så pass att du känner obehag av det. Vissa delar av hemmet blir aldrig riktigt ordnade och det lever du med. Men det kan ju vara så att du med hemstädning skulle få en mycket bättre tillvaro. Du kanske inte ens är medveten om hur stor skillnad det skulle kunna bli.

Värt att testa hemstädning

För att ta reda på om du lever i mörkret och inte inser dina faktiska behov av hemstädning kan du boka in ett testtillfälle. Då får du inte bara hjälp med allt det som inte är det roligaste att syssla med på fritiden. Det kan rentav bli så att städningen öppnar dina ögon för ordning och reda som du aldrig hade kunnat drömma om.

Du märker skillnaden då det blir rent och fint i grunden. Det handlar inte bara om att någon annan har tagit hand om det som du inte har tid med. Känslan av ett städat hem där allt har gjorts i ett svep är fantastisk.

Hur värderar du din tid?

Det finns de som menar att de inte behöver betala för hemstädning för att de kan klara detta själva. Om du tycker att det är kul att skrubba toaletter, svabba golv och putsa fönster kanske det här är lite som en hobby för dig.

Men om du känner att städningen tar upp för mycket av din tid kan det mycket väl vara så att du faktiskt behöver städhjälp. Fundera lite på vad din tid är värd. Vad du kan göra istället för att städa. Och vad du kommer att få ork och lust till när någon annan ser till att ditt hem blir rent och ordnat.

Kösystem som hjälper dig att stå i kö

Det finns tillfällen då det inte är så mycket att göra åt köbildning. Om många vill få personlig hjälp samtidigt eller köpa från en viss butik vid samma tidpunkt kan det leda till kö. Men det finns också kösystem som gör det enklare för dig att stå i kö. De är gjorda för att göra det tydligt för alla vems tur det är. Det här är en stor fördel men det finns fler nyttor med moderna system för köer.

Stå i kö utan irritation

Irritation tar så mycket energi. Och irritation är en vanlig ingrediens då du står i kö. Trots att det finns nummerlappar kan det kännas som att det hela inte riktigt fungerar. Men när systemet för kön är modernt och uppdaterat blir det hela mycket smidigare.

Du får skärmar som visar dig vilket nummer som betjänas just nu och vilket som kommer näst. Det här kan vara särskilt smart när ett kösystem har flera olika nummerserier och flera punkter där man får den personliga hjälpen.

På skärmarna kan det också finnas intressant information. Bild och animationer ger dig information som du faktiskt behöver. Det gör det mindre tråkigt att stå i kö. Du glömmer rentav bort att du borde vara irriterad då du får vänta!

Smarta appar på väg

Det finns också appar som du kan använda för att stå i kö då du är på väg. Du kan boka din plats i kön långt innan du kommer fram. När du väl anländer är det din tur. Det här är revolutionerande teknik som många gånger innebär att kön fullständigt elimineras. Det är en stor fördel för alla som påverkas av väntetiden.

Armband med tanke och budskap

Smycken är inte bara till för att göra oss vackra. Det finns till exempel armband och halsband som talar om att bäraren har diabetes. Det kan bli en stor hjälp om personen får blodsockerfall och svimmar. Fast smycken med budskap behöver inte bara handla om att tala om ifall personen har en sjukdom. Det kan också vara smycken som talar om vad personen tycker om en viss sjukdom!

Armband som uttrycker dina tankar

När det finns en liten text på armbandet kan den beskriva hur du känner och tycker. Ett armband kan alltså vara en påminnelse om vad som är viktigt för dig. Ett exempel på detta är armbanden som förbannar sjukdomar.

Men det behöver ju inte bara röra saker som du inte tycker om eller ilska. Det är ofta så att smycken uttrycker roligare sinnesstämningar som kärlek och andlighet. Du kan till exempel ge ett armband som har en liten text om vänskap eller kärlek på insidan.

Med smycket visar du din kärlek till en partner eller vän. Du kan också ge dig själv ett smycke som har ett budskap som får dig på gott humör. Det finns till exempel smycken med budskap som är till för att stärka ditt självförtroende och påminna dig om att du kan om du vill.

Symboler som säger mer än tusen ord

Det finns förstås också symboler som vi känner till och som säger mer än tusen ord. En liten ängel kan stå för så mycket. Ett hjärta är alltid kärlek men det kan vara allt från passion till vänskapskärlek.

Det är roligt med armband som är lite mer än vacker design. Fundera på hur symboler och ord kan påverka känslan som smycket förmedlar. Om du behöver en present med lite mer tanke kan armbandet med ett budskap bli det bästa valet.