4 vanliga frågor om löshår

Idag är det många som drar nytta av tekniken som gör det möjligt att förlänga håret med det som kallas för extensions, eller hårförlängning på svenska. Med löshår går det att ordna med drömfrisyren långt innan det egna håret räcker till den. Här är 4 vanliga frågor om hårförlängningar.

  1. Hur länge räcker löshår?

Löshår fästs i ditt eget hår och ditt eget hår växer och faller till sist av. Det är något som påverkar löshåret. Det blir tunnare i och med att hårstrån faller ur. Men det finns också anledning till att plocka ut löshåret innan det faller ut av sig själv. Du bör ta ut och uppdatera inom 8 veckor efter insättning, kanske tidigare, kanske senare beroende på den typ du väljer.

  • Kommer hårförlängningar skada mitt hår?

Allt som du utsätter ditt hår för kan skada det. Så även löshår. Men om du lär dig hur du ska sköta om dina extensions kan de bli skonsammare för ditt hår. Tänk till exempel på vilken typ av kudde du sover på. Ett mjukare örngott som leder till mindre friktion kan skydda ditt hår!

  • Går det att färga löshåret?

När det handlar om verkligt hår är det vanligtvis så att det i början var mörkt och sedan har blekts. På grund av detta är det inte alltid särskilt lyckat att färga håret igen då det kan slitas av detta. Det är bättre att sätta in löshåret som redan har rätt färgnyans från start.

  • Vad är skillnaden mellan verkligt hår och syntetiskt löshår?

Skillnaden ligger i utseendet. Äkta hår ser äkta ut av flera skäl. Det rör sig annorlunda än det som är syntetiskt. Dessutom kan du inte applicera värme på samma sätt på syntetiskt hår som på äkta hår. Det får betydelse om du till exempel vill locka ditt löshår eller tvärtom får det rakt med tång. Men det finns syntetiskt hår som klarar värme fast det kommer aldrig att se lika äkta ut som verkligt hår gör.